Σκοπός της δράσης ήταν να κατασκευαστούν σταθερές διατάξεις παγκακιών με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του προαύλιου χώρου του σχολείου. Η δημιουργία έγινε από τους μαθητές της Β τάξης του Τομέα Μηχανολογίας και Γ τάξης, ειδικότητας Θερμοϋδραυλικών.

«Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ"» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης…»
Eυχαριστούμε ολόψυχα την ΥΔΡΟΜΑΡΙΝ Α.Ε.για την δωρεά ενός σύγχρονου λέβητα συμπύκνωσης αερίου της εταιρείας BAXI και λοιπού εξοπλισμού για το εργαστήριο μηχανολογίας του σχολείου μας!
Την δωρεά λάβαμε στο σχολείο μας κατόπιν ενεργειών του καθηγητή κ. Λιάμη Μιλτιάδη.
Η Δωρεά θα αποτελέσει πολύτιμη βοήθεια και θα αξιοποιηθεί καταλλήλως κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση: "Οι μαθητές μπορούν… Σχεδίαση και κατασκευή εκπαιδευτικής διάταξης ρύθμισης καυστήρων", του προγράμματος Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ, που υλοποιεί το σχολείο μας.
Το θέμα της δράσης ήταν να κατασκευαστεί εκπαιδευτική διάταξη οποία θα φιλοξενήσει καυστήρα πετρελαίου με σκοπό την ασφαλή εκπαίδευση των μαθητευομένων στην διαδικασία μέτρησης εκπομπών καυσαερίων. Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Λιάμης Μιλτιάδης

Διαβάστε περισσότερα: Ολοκλήρωση δράσης: "Σχεδίαση και κατασκευή εκπαιδευτικής διάταξης ρύθμισης καυστήρων"

Οι μαθητές της Γ τάξης του ΕΠΑ.Λ. Άργους Ορεστικού ολοκλήρωσαν με επιτυχία την ‘’αναπαλαίωση’’ ενός παλιού OPEL Ascona 1.2 το οποίο ήταν εγκαταλειμμένο για περίπου 20 χρόνια (στο parking του κεντρικού πεζόδρομου) σε κακή κατάσταση και με πολλές μηχανικές βλάβες.
Βρέθηκε στο σχολείο μας μετά από δωρεά της οικογένειας Χαρισίου και οι μαθητές ανέλαβαν δράση!!!
Στο μικρό χρονικό διάστημα που είχαν στη διάθεση τους δούλεψαν με μεράκι και δημιουργικότητα επισκευάζοντας αρχικά τις μηχανικές βλάβες, κάποιες φορές με πολύ ευρηματικό τρόπο. Στη συνέχεια ασχολήθηκαν όσο ήταν δυνατό και με την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Οι καθηγητές και οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Άργους Ορεστικού ευχαριστούν θερμά την οικογένεια Χαρισίου για την δωρεά και τον δήμο Άργους Ορεστικού για την μεταφορά του οχήματος και την παροχή αναλώσιμων υλικών.

ΠΡΙΝ

META