Στο πλαίσιο του προγράμματος "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ", ο Τομέας Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού υλοποίησε τη δράση "Μαθαίνω παίζοντας! Παιχνίδι περιήγησης στα αξιοθέατα του δήμου μας".
Πρόκειται για μια εφαρμογή-εκπαιδευτικό παιχνίδι για κινητές συσκευές με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να περιηγηθούν στο Άργος Ορεστικό και να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της πόλης.
Υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2021-2022

«Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ"» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης…»

Την Τρίτη 30/11 ο Τομέας Πληροφορικής του σχολείου μας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να συμμετέχει ενεργά στο νέο πρόγραμμα του ΚΠΕ Καστοριάς «Ντολτσό: Μια Παραδοσιακή Συνοικία της Καστοριάς στο Πέρασμα του Χρόνου». Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σάκη Ευαγγέλου που μας ξενάγησε σε πανέμορφες διαδρομές του τόπου μας.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον Δήμο Άργους Ορεστικού που μας διέθεσε το λεωφορείο για την μετακίνηση των μαθητών μας.

Ο Τομέας Πληροφορικής του σχολείου μας, φέτος, μέσω του προγράμματος "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ" είχε την ευκαιρία να αγοράσει εξαρτήματα για την συναρμολόγηση δύο υπολογιστών τελευταίας τεχνολογίας. Οι υπολογιστές συναρμολογήθηκαν από τους μαθητές και δημιουργήθηκε ένα σύντομο βιντεάκι - οδηγός συναρμολόγησης υπολογιστή.
Συμμετείχαν μαθητές του Τομέα Πληροφορικής σχ. έτους 2020-2021.
Τίτλος της δράσης: "Δημιουργία video οδηγού (tutorial) συναρμολόγησης υπολογιστή από τα εξαρτήματα του"Οι μαθητές του Τομέα Πληροφορικής συμμετέχουν στη δράση του προγράμματος Μια Νέα Αρχή στου ΕΠΑΛ με τίτλο: Δημιουργία video οδηγού (tutorial) συναρμολόγησης υπολογιστή από τα εξαρτήματα του. Στην πρώτη φάση της δράσης πραγματοποιείται η συναρμολόγηση των υπολογιστών και εξάσκηση πάνω στο αντικείμενο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η δημιουργία του video-οδηγού(tutorial). Το πρόγραμμα Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη χώρα μας διαχειρίζεται από το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΝΟΗΣΙΣ.
Το βίντεο δημιουργήθηκε από τους μαθητές του Τομέα Πληροφορικής της Β τάξης, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ" με τίτλο "Αλλ(ΕΠΑΛ)ληλες δράσεις στο ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού!" και της υποδράσης: "Οι μαθητές δημιουργούν με την τέχνη του βίντεο και της φωτογραφίας".

Στόχος της υποδράσης ήταν να προβληθεί το σχολείο, να συμμετέχουν οι μαθητές, να αναπτύξουν την φαντασία και την δημιουργικότητα τους, να καλλιεργηθεί κλίμα συνεργασίας μεταξύ των μαθητών, να εξασκηθούν στη χρήση βιντεοκάμερας-φωτογραφικής μηχανής, καθώς και στη χρήση του drone, να μάθουν τα βασικά πάνω στις λήψεις και το μοντάζ.

«Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” μέσω του Ε. Π. “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ” με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»